Onze Huizen

We bieden unieke bubbels van hoge kwaliteit. Daarom werken we samen met zelfstandige wijnmakers: familiebedrijven die hun eigen weg volgen en vol passie hun champagne, sekt en meer produceren.  

Benieuwd naar het verhaal achter de fles? Lees hier meer over de huizen en de families met passie voor hun vak.

Herve Mathelin

In Troissy, een dorpje aan de oever van de Marne vind je Hervé Mathelin. Nicolas en Janique vormen, samen met hun zoon Florian, de vierde generatie champagnemakers. We worden altijd ontvangen door de goedlachse Janique, in een stijlvol ingerichte cave onder hun maison. De mannen zijn vooral op de 14 hectare aan wijngaarden te vinden, die buiten het dorp liggen. Hervé Mathelin heeft heerlijke, toegankelijke bubbels, van Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. De uitstekende Meunier geeft, ondanks de korte rijping van de champagnes, veel karakter mee. Hervé Mathelin is in Nederland alleen bij Meer Bubbels verkrijgbaar.

Breton Fils

In een smal straatje in het dorp Congy ligt het Maison van Breton Fils. Hier wordt reeds 70 jaar champagne gemaakt, iets wat je terug ziet in de ontvangstruimte, waar je de tijd kunt doden met een goed glas champagne en een blik in alle prullaria. Via een klein trappetje daal je af naar een geweldige kelder, waar vol passie over de wijnen verteld wordt. Dat het een echt familiebedrijf is merk je wanneer de jongste telg tijdens je proeverij om aandacht komt vragen, een ondernemer in de dop overigens. Breton Fils produceert een uitgebreide selectie champagnes, die wereldwijd verkrijgbaar zijn. Wij hebben hierbij de toegankelijke Brut Tradition en de volle Grande Reserve geselecteerd.

Mondet

In de bossen tussen Reims en Epernay ligt het slapende dorpje Cormoyeux. Hier vinden we het maison van de familie Mondet. Wederom een echt familiebedrijf, in dit geval zelfs het resultaat van twee wijnfamilies die door een huwelijk zijn samengekomen. Het maison wordt bestierd door Line Mondet en haar vader Francois. Hij neemt ons trots mee door de 200 meter aan gangen onder het huis. De gangen liggen er sinds 1886, eind jaren ’70 hebben de broers Mondet de cave zelf verder uitgegraven. Boven de champagneflessen kijken enkele fossielen vanuit het gesteente toe. De champagnes van Mondet zijn stuk voor stuk rijk van smaak met nootachtige tonen. De champagnes komen van 10 hectare aan wijngaarden en zijn Nederland exclusief bij Meer Bubbels verkrijgbaar.

Bochet-Lemoine

Schuin tegenover Mondet ligt Bochet-Lemoine. Wederom een huis dat door diverse generaties is bestierd, momenteel door vader en zoon Pierre en Jacky Bochet Lemoine. Rondom Cormoyeux en Faverolles-et-Coëmy bezit de familie 8,5 hectare grond waar ze een mooie reeks wijnen mee produceren. Van de 250.000 flessen die er in de kelder liggen hebben wij een mooie selectie gemaakt: Je vind bij ons de Brut Nature, Brut Rosé, BDN en de bijzondere “Les Grimpres” waarmee Pierre in 2020 de titel ” jong champagnetalent Chardonnay” mee veroverde. Mocht je nog eens in de champagne willen overnachten, Bocht-Lemoine kun je tevens een kamer of appartement huren.

Yves Ruffin

Champagne Yves Ruffin is een klein huis in Avenay Val d’ Or, ten noordoorsten van Reims. Op 3 hectare Premier Cru wijngaarden staat 60% Pinot Noir en 40% Chardonnay aangeplant. In 1971 begon Yves Ruffin met biologische wijnteelt, toen nog tegen de trend in. Ze zijn dan ook al enige jaren Ecocert en Biodyvin gecertificeerd.
Momenteel staat Sylvie Ruffin aan het roer. Sylvie is de weduwe van Thierry, de zoon van Yves Ruffin. In 2008 is zij Thierry opgevolgd en hanteert ze de zorgvuldig ontwikkelde werkwijze, waarbij Acacia en eikenhouten vaten gebruikt worden. Sylvie “ bewaakt het fort” zoals ze dat zelf zegt, totdat haar zonen besluiten het huis over te nemen. Een bijzonder verhaal bij een bijzondere bubbel. Yves Ruffin is exclusief bij Meer Bubbels verkrijgbaar.

Dirk Kessler

Sektmanufaktur Dirk Kessler is de enige van onze wijnmakers die slechts een deel van het proces in eigen hand heeft. Wel een belangrijk deel: de methode traditionelle! Dirk werkt samen met een aantal boeren, voor wie hij Sekt maakt (Winzersekt) op basis van de door hen aangeleverde wijnen. Samen met deze wijnmakers selecteert hij een gedeelte van de druiven voor zijn eigen sekt (Möselsekt). In zijn “fabriek” in Wintrich maakt hij, geheel handmatig, een aantal mooie sekts. In het assortiment hebben wij een traditionele “trocken”van 100% Riesling, een heerlijke fruitige rosé en een krachtige rode Sekt. Een leuke selectie wijnen die alleen via Meer bubbels verkrijgbaar zijn!

Melsheimer

Melsheimer is een biodynamisch wijnhuis uit Reil an der Mosel, volledig gespecialiseerd in Riesling. Op enkele van de mooiste hellingen aan de moezel maakt Thorsten Melsheimer, de vijfde generatie, zijn wijnen, waaronder een groeiend aantal sekts. De filosofie van het wijnmaken neemt hij mee naar zijn bubbels, die hij anders dan zijn collega’s , bijvoorbeeld een langere rijping meegeeft. Dit resulteert in een aantal mooie wijnen met een fijne, maar harmonieuze complexiteit. Wij voeren de Reiler-Mullay-Hofberg Riesling, een mooie sekt, en de “Rurale” een natuurwijn: ongefilterd en met een lage mousse. Melsheimer werkt niet alleen biologisch en biodynamisch; hij hanteert ook spontane gisting en heeft sinds enige tijd geiten in de wijngaard rondlopen; een huis waar aandacht voor de natuur hand in hand gaat met het maken van een mooi natuurproduct.