Meer Bubbels Cursus
Word een bubbelconnaisseur!
Kun jij ook zo genieten van een glaasje bubbels en wil je er meer over weten? Of wil je nieuwe stijlen, soorten en smaken ontdekken maar weet je niet waar te beginnen? Tijdens de Meer Bubbelscursus leer jij alles over mousserende wijn!
Cursus mousserende wijn
De cursus beslaat 3 avonden van 2 tot 2,5 uur, waarin je de wereld van bubbels ontdekt. We bespreken de methodes om mousserende wijn te produceren en je leert deze ook proeven.
Vanzelfsprekend is er ruimschoots aandacht voor de diverse soorten bubbels; van champagne tot crémant, van prosecco tot pet-nat en van spumante tot sparkling shiraz. Verder staan we stil bij glaswerk, serveertemperaturen en wijn-spijscombinaties. Elke les proef je 6 verschillende wijnen, in totaal gaat er voor ongeveer 550€ aan bubbels open!

Data & tijden
Woensdag 20-11, 27-11 & 4-12
19:30
Tchin-Tchin, Parijsboulevard 40a, Utrecht

De docent
De cursus wordt gegeven door de eigenaar van Meer Bubbels, Maarten van den Akker. Maarten begon vanuit een liefde voor mousserende wijn met het importeren van champagne van kleine wijnmakers. Inmiddels is hij importeur en vertegenwoordiger van elf wijnmakers en voert hij een assortiment van ruim 100 verschillende mousserende wijnen uit heel de wereld.
In 2023 kwam daar wijnwinkel Tchin-Tchin bij, waar onze Shop-in-shop zich ook bevind. Verder is hij als docent verbonden aan Wijnstudio en geeft Maarten de Basiscursus en WSET2, is hij Cava Educator en heeft de Champagne Masterclass van het Comité de Champagne succesvol afgerond.
Aanmelden
Overtuigd? Meld je direct aan via de button.
Nog vragen? Neem dan contact op!